мај 11, 2019

Пировска: Верувам дека автентичното толкување за брзо време ќе се ефектуира од страна на УЈП

На прашањето за оданочување на невладините организации, претседателката на Хелсиншкиот комитет за човекови права, Уранија Пировска во интервју за 1ТВ вели дека автентичното толкување за брзо време ќе се ефектуира од страна на УЈП бидејќи невладините организации се непрофитни организации и нивните активности не треба да се оданочуваат.