март 9, 2022

24 анализа – 8. Март, Меѓународен ден за борбата за права на жените

Линк до оригиналната статија

8. март – Mеѓународен ден за борбата за права на жените. Борбата продолжува. Сиромаштијата има женско лице. Насилството – физичко и вербално – се со женско лице. Борбата продолжува.

Гостинки се долгогодишни борки, активистки – кои сиот свој  живот и кариера го посветуваат на борба за права на жените, на борба за човековите права и слободи. Борбата продолжува.

Во првиот дел од емисијата: Неда Здравева, Лила Милиќ, Мерсиха Смаиловиќ, Ана Јакимска, Ирена Цветковиќ, Влора Речица, Калиа Димитрова, Кристина Ампева.