декември 14, 2020

Инфографик за постапка пред Комисијата за спречување и заштита од дискриминација

Како се поведува постапка и како се одвива текот на постапката пред Комисијата за спречување и заштита од дискриминација, согласно новиот Закон за спречување и заштита од дискриминација?

За да дознаете, погледнете го инфографикот, изработен во рамките на проектот ,,Поддршка на Северна Македонија во унапредување на владеењето на правото и човековите права”, кој Хелсиншкиот комитет за човекови права го спроведува со Мисијата на ОБСЕ во Скопје.

 

Документи