декември 10, 2018

Гостување на Гордан Калајџиев во дневникот на 1ТВ на тема амнестија

Како од технички аспект би се спровела амнестијата? Кој може да одговора а кој не? Навлегуваат ли парламентарците во судското поле доколку изгласаат амнестија. Како да се раздвојат нарачателите од насилниците? Колку амнестијата остава впечаток дека постои селективна правда? Кој се има објективна одговорност во случувањата од 27 април? Дали помирувањето е политички договор за обезбедување на мнозинство за претстојните важни случувања во Собранието.

Одговор на овие и слични прашања од оваа тематика даде гостинот во Централниот дневник на 1ТВ професорот Гордан Калајџиев.

Целиот разговор погледнете го во видеото.