Corner Публикации

Водич низ човековите права 01 Јуни 1999

СОДРЖИНА

1. Какви права имаме и како до нив

2. Право на живот

3. Слобода од мачење и друго нечовечко и понижуважко постапување и казнување

4. Права на лицата повикани, приведени или лишени од слобода во полициска постапка

5. Присилно хоспитализирање ментално болни лица

6. Права на притворените лица

7. Право на фер-судење

8. Права на затворениците

9. Права на приватност

10. Слобода на изразување

11. Право на мирно собирање и протест

12. Право на образование

13. Правата на детето и интернационализација на проблемот

14. Право на сопственост

15. Забрана за дискриминација

16. Групи за надгледување и мрежа за заштита на човековите права

17. Професионални кодекси за социјално и законско однесување

18. Адвокати и судии

19. Како до Европскиот суд за човекови права во Стразбур

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo