Corner Извештаи

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 11.07.2016– 17.07.2016 година 20 July 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 11.07.2016 – 17.07.2016 година и може да се преземе на следниов линк. 

Гевгелија

Просторни капацитети и услови

Бројот на бегалци во кампот изнесува 136. Во...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 04.07.2016 - 10.07.2016 година 13 July 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 04.07.2016 – 10.07.2016 година и може да се преземе на следниов линк 

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови 

Вкупниот број на бегалци во...

Месечен информатор за дискриминација- мај 2016 12 July 2016

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје го спроведува проектот„Поставување на стандарди за заштита од дискриминација“. Една од активностите во рамките на овој проект е издавање на месечни информатори кои имаат за цел да ја информираат јавноста за бројот и видот на регистрирани случаи на дискримиација во земјата на месечно ниво,...

Месечен извештај - мај 2016 12 July 2016

Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за мај 2016 година ги опфаќа темите: Претседателот Иванов ги повлече аболициите; Протест на осудените лица што издржувааат казна затвор; КЗД утврди дискриминација врз слепите лица од страна на банките во РМ; Уставниот суд не носи одлука за дискриминацијата врз жените во Законот за работни односи; Народниот...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 27.06.2016– 03.07.2016 година 07 July 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 27.06.2016 – 03.07.2016 година и може да се преземе на следниов линк

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови 

Вкупниот број на бегалци во кампот...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 20.06.2016– 26.06.2016 година 28 June 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 20.06.2016 – 26.06.2016 година и може да се преземе на следниов линк

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови 

Во текот на седмицата во кампот се...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_banerzlostorstva_od_omraza_baner Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo