Corner Извештаи

Месечен извештај - јуни 2017 24 July 2017

Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за јуни 2017 година опфаќа теми од областите: Специјално јавно обвинителство, Дискриминација, Затворени институции, Говор на омраза и Текстилни работнички.

Месечниот извештај може да го преземете на следниов линк.  

СПЕЦИЈАЛНО ЈАВНО ОБВИНИТЕЛСТВО

Нови обвиненија и барања за заштита на законитоста

СЈО поднесе...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово - јуни, 2017 година 20 July 2017

Месечниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово кој ги опфаќа темите: просторни капацитети и услови во камповите, институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и нерегуларната миграција, за периодот 01.06.2017 – 30.06.2017 година, може да се преземе на следниов линк. 

Гевгелија 

Состојбата во кампот Винојуг, Гевгелија е генерално...

Месечен извештај - мај 2017 19 June 2017

Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за мај 2017 година опфаќа теми од областите: Специјално јавно обвинителство, Правосудство, Дискриминација, Семејно насилство и Текстилни работнички.

Месечниот извештај може да го преземете на следниов линк.

СПЕЦИЈАЛНО ЈАВНО ОБВИНИТЕЛСТВО

Укинување на решенија за притвор од Врховниот суд во случајот “Труст” на СЈО

На 27...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово - мај, 2017 година 13 June 2017

Месечниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово кој ги опфаќа темите: просторни капацитети и услови во камповите, институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и нерегуларната миграција, за периодот 01.05.2017 – 31.05.2017 година, може да се преземе на следниов линк. 

Гевгелија 

Состојбата со бегалците во прифатно- транзитниот камп за бегалци...

Годишен извештај за човековите права во Република Македонија 2016 01 June 2017

Соодветно на својата мисија да врши мониторинг на состојбите со човековите права и слободи во Република Македонија, Хелсиншкиот комитет секоја година објавува Годишен извештај во кој ги изнесува своите ставови и мислења по однос на сите области во кои човековите права и слободи биле засегнати. Извештајот за 2015 година претставува воедно и сублимат на работата на Комитетот во текот на целата...

Месечен извештај - април 2017 19 May 2017

Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за април 2017 година опфаќа теми од областите: Специјално јавно обвинителство, Дискриминација, Говор на омраза, Дела од омраза и Текстилни работнички.

Месечниот извештај може да го преземете на следниов линк.

СПЕЦИЈАЛНО ЈАВНО ОБВИНИТЕЛСТВО

Континуирано се компромитира работата на СЈО

СЈО води финансиски истраги за...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo