Corner Извештаи

Мониторинг бриф за Поглавјето 23 - Правосудство и темелни права и Итни реформски приоритети за месец април 2016 година 12 May 2016

Mониторинг брифот за Поглавјето 23 - Правосудство и темелни права и Итни реформски приоритети во рамките на проектот „Мрежа 23+“ за месец април може да го преземете на следниот линк.

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 25.04.2016– 01.05.2016 година 06 May 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот и Институционално постапување за периодот 25.04.2016 – 01.05.2016 година и може да се преземе на следниов линк

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови 

На почеток на седмицата, бројот на бегалци во кампот изнесува 113, откако неколку семејства го...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 18.04.2016– 24.04.2016 година 28 April 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот и Институционално постапување за периодот 18.04.2016 – 24.04.2016 година и може да се преземе на следниов линк

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови 

Во почетокот на седмицата, бројот на бегалци во кампот беше 135, но до крајот на седмицата тој...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 11.04.2016– 17.04.2016 година 19 April 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот и Институционално постапување за периодот 11.04.2016 – 17.04.2016 година и може да се преземе на следниов линк 

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови 

Бројот на бегалци во кампот, на почетокот на седмицата изнесуваше 135, а до крајот на...

Мониторинг бриф за Поглавјето 23 - Правосудство и темелни права и Итни реформски приоритети за месец март 2016 година 15 April 2016

Mониторинг брифот за Поглавјето 23 - Правосудство и темелни права и Итни реформски приоритети во рамките на проектот „Мрежа 23+“ за месец март може да го преземете на следниот линк.


Месечен извештај - март 2016 15 April 2016

Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за март 2016 година ги опфаќа темите: Нетранспарентна работа на Уставниот Суд и контра протест; Основниот суд да не се вмешува во автономијата на СЈО; Извештај за работата на СЈО; Вознемирување и загрозување на сигурноста од страна на поранешен интимен партнер.

Месечниот извештај може да го преземете на следниов линк.

...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo