Corner Извештаи

Месечен извештај - јануари 2017 01 March 2017

Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за јануари 2017 година ги опфаќа темите: Повреда на начелото на јавност и транспарентност во судските постапки; Отежната соработката на СЈО со Основен суд Скопје I – Скопје; Утврдена директна дискриминација врз основа на боја на кожа во ограничување на пристап до услуги во базенот “Бисер” во Аеродром; Говор на омраза...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 13.02.2017– 19.02.2017 година 22 February 2017

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 13.02.2017 – 19.02.2017 година и може да се преземе на следниов линк. 

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови

Бројот на бегалци во кампот од 73 на...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 06.02.2017– 12.02.2017 година 15 February 2017

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 06.02.2017 – 12.02.2017 година и може да се преземе на следниов линк. 

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови

Во текот на оваа седмица бројот на бегалци...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 30.01.2017– 05.02.2017 година 07 February 2017

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 30.01.2017 – 05.01.2017 година и може да се преземе на следниов линк. 

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови

Бројот на бегалци во текот на седмицата...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 23.01.2017– 29.01.2017 година 01 February 2017

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 23.01.2017 – 29.01.201 година и може да се преземе на следниов линк.

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови

Бројот на бегалци во текот на седмицата се задржа...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 09.01.2017– 22.01.2017 година 25 January 2017

Двонеделен извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 09.01.2017 – 22.01.2017 година и може да се преземе на следниов линк. 

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови

Бројот на бегалци на почетокот на...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo