Corner Извештаи

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 27.06.2016– 03.07.2016 година 07 July 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 27.06.2016 – 03.07.2016 година и може да се преземе на следниов линк

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови 

Вкупниот број на бегалци во кампот...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 20.06.2016– 26.06.2016 година 28 June 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 20.06.2016 – 26.06.2016 година и може да се преземе на следниов линк

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови 

Во текот на седмицата во кампот се...

Посебен извештај: Посета на Специјалниот завод во Демир Капија 27 June 2016

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија согласно стратешката определба и долго воспоставената пракса за посета на затоврените институции во Република Македонија, изврши посета на ЈУ Специјален завод - Демир Капија. Посетата беше остварена во февруари 2016 година, по претходно одобрение на Министерството за труд и социјална политика. Целта на посетата беше утврдување на...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 13.06.2016– 19.06.2016 година 21 June 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 13.06.2016 – 19.06.2016 година и може да се преземе на следниов линк

 

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови 

Вкупниот број на бегалци во...

Мониторинг бриф за Поглавјето 23 - Правосудство и темелни права и Итни реформски приоритети за месец мај 2016 година 20 June 2016

Mониторинг брифот за Поглавјето 23 - Правосудство и темелни права и Итни реформски приоритети во рамките на проектот „Мрежа 23+“ за месец мај може да го преземете на следниот линк.

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 06.06.2016– 12.06.2016 година 16 June 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 06.06.2016 – 30.06.2016 година и може да се преземе на следниов линк. 

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови 

Бројот на бегалци во кампот на...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo