Corner Извештаи

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 12.09.2016– 18.09.2016 година 20 September 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 12.09.2016 – 18.09.2016 година и може да се преземе на следниов линк.  

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови

Бројот на бегалци во кампот за оваа...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 05.09.2016– 11.09.2016 година 13 September 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 05.09.2016 – 11.09.2016 година и може да се преземе на следниов линк

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови

Бројот на бегалци во кампот изнесува 127 и...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 29.08.2016– 04.09.2016 година 06 September 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 29.08.2016 – 04.09.2016 година и може да се преземе на следниов линк. 

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови

Бројот на бегалци во текот на седмицата...

Месечен информатор за дискриминација- август 2016 01 September 2016

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје го спроведува проектот„Поставување на стандарди за заштита од дискриминација“. Една од активностите во рамките на овој проект е издавање на месечни информатори кои имаат за цел да ја информираат јавноста за бројот и видот на регистрирани случаи на дискриминација во земјата на месечно ниво,...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 15.08.2016– 28.08.2016 година 30 August 2016

Двонеделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 15.08.2016 – 28.08.2016 година и може да се преземе на следниов линк.   

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови

Во текот на овој период, бројот...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 08.08.2016– 14.08.2016 година 15 August 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 08.08.2016 – 14.08.2016 година и може да се преземе на следниов линк.  

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови

Бројот на бегалци во кампот се движи...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo