Corner Raporte

Raport mujor për të drejtat e njeriut në Republikën e Maqedonisë 03 Qershor 2009

Maj 2009

1. NGJARJE PUBLIKE DHE SHKELJE TË PARIMEVE DEMOKRATIKE

          1.1. “Matje e muskujve” midis MPB dhe Ministrisë së drejtësisë

          1.2. Letra e Kryeministrit

          1.3. Policia frikëson 

          1.4. (Mos)përpjekja politike për mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve

 ...

Corner Raporte

Raport mujor për të drejtat e njeriut në Republikën e Maqedonisë 10 Maj 2009

Prill 2009

1. NGARJE PUBLIKE DHE SHKELJE TË PARIMEVE DEMOKRATIKE

1.1. Qeveri për ÇDO GJË...

1.2. Gjyqësia (sërish) u rrëzua në provimin e pavarësisë

1.3. Nepotizëm ose ?!

1.4. Beneficionet e shlyera për fëmijë të dytë dhe të katërt

2. SHKELJE E TË DREJTAVE EKONOMIKE DHE SOCIALE

2.1. Rasti Nderim Mamuti dhe të tjerët, Shkup

2.2. Vallë a ekziston përgjegjësi për veprimin joligjor – rasti Çerdhja e...

Corner Raporte

Raport mujor për të drejtat e njeriut në Republikën e Maqedonisë 10 Prill 2009

Mars 2009

1.  NGJARJE PUBLIKE DHE SHKLELJE TË PARIMEVE DEMOKRATIKE

1.1. Zgjedhjet 2009

1.2. Gjykata Kushtetuese i shleu stimulimet kontestuese të natalitetit 

1.3. Hospitalizimi në Spitalin Psikiatrik “Skopje” në kufirin e legalitetit

1.4. Gabim sistematik ose....?

2. SHKELJE TË TË DREJTAVE EKONOMIKE DHE SOCIALE

2.1. Raste të punëtorëve të lënduar dhe që kanë humbur jetën në vendin e punës.

...

Corner Raporte

Raport mujor për të drejtat e njeriut në Republikën e Maqedonisë 10 Mars 2009

Shkurt 2009

1. NGJARJE PUBLIKE DHE SHKELJE TË PARIMEVE DEMOKRATIKE

1.1. Zgjedhjet 2009: Më pak “politikë”, më tepër sundim i të   drejtës

1.2. Margjinalizimi i plotë i Komisionit Shtetëror për pengimin      e korrupsionit

1.3. Hapa drejtë segregacionit të Maqedonisë

1.4. Raporti i Stejt Departamentit i konfirmon konkluzat relevante të Komitetit të Helsinkit për gjendjen e të...

Corner Raporte

Raport mujor për të drejtat e njeriut në Republikën e Maqedonisë 10 Shkurt 2009

Dhjetor 2008 / Janar 2009

1. NGJARJE PUBLIKE DHE SHKELJE TË PARIMEVE DEMOKRATIKE

1.1. Ndalesa e abortit ose rruga drejtë teokracisë? 

1.2. Shpërndarje e mjeteve nga buxheti i RM për shoqata të qytetarëve dhe fondacionet 

1.3. Komisioni i Venedikut e konfirmoi qëndrimin e Komitetit të Helsinkit për legjislacion anti diskriminues në Maqedoni!

1.4. Poqese dita njihet nga mëngjesi...

1.5....

Twitter Facebook
Normal_banner-free-sq Normal___________alb Normal_banner-lgbti Normal_banner-ws-sq Normal_screenshot_2017-10-24_13.29.57
Corner-aside portalb

Denonconi shkeljet zgjedhore te Zyra e Komitetit të Helsinkit E Shtunë, 05 Prill 2013

Zyra e Komitetit të Helsinkit për të drejtat e njeriut në Republikën e Maqedonisë do të punojë edhe sot kur dhe zhvillohet rrethi i dytë i zgjedhjeve lokale, me qëllim që t’iu mundësohet qytetarëve që t’i paraqesin problemet  e mundshme në të...

Corner-aside zhurnal

KH: Kush i fshiu stenogramet e 24 Dhjetorit? E Premte, 07 Shkurt 2013

Komiteti i Helsinkit (KH) ka kërkuar sot llogari nga Kuvendi, për faktin se janë fshirë stenogramet e seancës plenare të ditës 24 dhjetor, 2012. KH ka kërkuar nga Kuvendi fillimin e hetimeve të pavarura për zbardhjen e plotë të rastit, si dhe të...

Corner-aside koha

Idrizova mbyllet për mediat E Shtunë, 25 Janar 2013

“Bëhet fjalë për institucione delikate, brenda të cilave ekziston rreziku permanent për shkeljen e të drejtave të të dënuarve. Duke u nisur nga ky fakt, institucionet kompetente duhet të jenë më transparente, duke mundësuar që sektori civil dhe...

Corner-aside albeu

KH: Në Parlament kanë vepruar forcat speciale E Shtunë, 28 Dhjetor 2012

Komiteti i Helsinkit (KH) pohon se më 24 dhjetor në Parlament kur deputetët janë nxjerrë jashtë sallës parlamentare nuk ka vepruar sigurimi i shtëpisë ligjvënëse, por pjesëtarë të njësiteve speciale të policisë.

Corner-aside Alsat m

Sulmohet zyra e LGBT-së në Çarshi E Enjte, 24 Tetor 2012

Vetëm disa orë pas përurimit janë demoluar zyrat e Qendrës për përkrahjen e komunitetit LGBTI ose personave me orientim lesbik, homoseksual, biseksual dhe transeksual në Çarshinë e Vjetër të Shkupit. Nga Komiteti i Helsinkit thonë se zyra është...