Corner Raporte

Raport mujor për të drejtat e njeriut në Republikën e Maqedonisë 10 Mars 2010

Shkurt 2010

1. NGJARJE PUBLIKE DHE SHKELJE TË PARIMEVE DEMOKRATIKE

1.1. Ekspozimi në “shtyllën e turpit” edhe më tej merr hov.

1.2. Propozim – ligji për shoqata dhe fondacione.

1.3. Mos zbatimi efikas i ligjeve për të drejtat e pacientëve e rrezikojnë të drejtën e tyre për jetë!

1.4. Diskriminimi i të drejtave për besim dhe bindje fetare sipas Gjykatës Kushtetuese, nuk janë në kompetencat e saj?!

...

Corner Raporte

Raport mujor për të drejtat e njeriut në Republikën e Maqedonisë 10 Shkurt 2010

Dhjetor 2009 / Janar 2010

1. NGJARJE PUBLIKE DHE SHKELJE TË PARIMEVE DEMOKRATIKE

1.1. “Bashkëpunimi dhe transparenca” e Qeverisë rreth ligjit për pengimin dhe mbrojtjen nga diskriminimi

1.2. Vallë a kalon liria e të shprehurit në gjuhë të urrejtjes kur është në pyetje kredibilitetin i Gjykatës Kushtetuese?

1.3. Raporti alternativ i organizatave joqeveritare përballë raporteve shtetërore për...

Corner Raporte

Raport mujor për të drejtat e njeriut në Republikën e Maqedonisë 10 Dhjetor 2009

1. NGJARJE PUBLIKE DHE SHKELJE TË PARIMEVE DEMOKRATIKE 

1.1. E drejta e besimit fetar – privilegj për bashkësitë e mëdha fetare! 

1.2. Segregacioni  i Romëve në shkollat fillore në Manastir

1.3. Propozim ligji për ndihmë juridike pa pagesë  

1.4. E drejta për protestë dhe shfaqja e sërishme e goditjes!

2. RASTE POLICORE DHE GJYQËSORE

2.1. Rasti Fatime Idris Masllar

3. SHKELJE TË TË...

Corner Raporte

Raport mujor për të drejtat e njeriut në Republikën e Maqedonisë 10 Shtator 2009

Korrik/Gusht 2009

I. NGJARJE PUBLIKE DHE SHKELJE TË PARIMEVE DEMOKRATIKE

1.1.            Marrëdhëniet ndëretnike si indikator.

1.2.            Kërcënimet për fjalën e thënë publikisht  janë gjithnjë e më të vrazhdëta. 

1.3.            Ministrin Manevski “as miza nuk e përshkon”. 

1.4.  ...

Corner Raporte

Raport mujor për të drejtat e njeriut në Republikën e Maqedonisë 10 Gusht 2009

Shtator  2009

1. NGJARJE PUBLIKE DHE SHKELJE TË PARIMEVE DEMOKRATIKE 

1.1. “Pishmanllëku” i MPB pas dy vitesh punë në propozim ligjin për procedurë penale!

1.2. “Eutanazia” Qeveritare e sektorit civil të Maqedonisë 

1.3. Autokracia në administratë!

1.4. Mekanizëm  Kombëtar Parandalues në ndryshimet e Ligjit për Avokatin popullor  

1.5. Ka ardhur koha që të ndërpritet me...

Corner Raporte

Raport mujor për të drejtat e njeriut në Republikën e Maqedonisë 10 Korrik 2009

Qershor 2009

1.           NGJARJE PUBLIKE  DHE SHKELJE TË PARIMEVE DEMOKRATIKE

1.1.                Leksion për studentët e pa dëgjueshëm 

1.2.                Etika në religjionet ose vënia e sërishme e mësim besimit  vetëm me nocion më të sofistikuar?  

1.3.    ...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-sq Normal___________alb Normal_banner-lgbti Normal_banner-ws-sq Normal_screenshot_2017-10-24_13.29.57
Corner-aside portalb

Denonconi shkeljet zgjedhore te Zyra e Komitetit të Helsinkit E Shtunë, 05 Prill 2013

Zyra e Komitetit të Helsinkit për të drejtat e njeriut në Republikën e Maqedonisë do të punojë edhe sot kur dhe zhvillohet rrethi i dytë i zgjedhjeve lokale, me qëllim që t’iu mundësohet qytetarëve që t’i paraqesin problemet  e mundshme në të...

Corner-aside zhurnal

KH: Kush i fshiu stenogramet e 24 Dhjetorit? E Premte, 07 Shkurt 2013

Komiteti i Helsinkit (KH) ka kërkuar sot llogari nga Kuvendi, për faktin se janë fshirë stenogramet e seancës plenare të ditës 24 dhjetor, 2012. KH ka kërkuar nga Kuvendi fillimin e hetimeve të pavarura për zbardhjen e plotë të rastit, si dhe të...

Corner-aside koha

Idrizova mbyllet për mediat E Shtunë, 25 Janar 2013

“Bëhet fjalë për institucione delikate, brenda të cilave ekziston rreziku permanent për shkeljen e të drejtave të të dënuarve. Duke u nisur nga ky fakt, institucionet kompetente duhet të jenë më transparente, duke mundësuar që sektori civil dhe...

Corner-aside albeu

KH: Në Parlament kanë vepruar forcat speciale E Shtunë, 28 Dhjetor 2012

Komiteti i Helsinkit (KH) pohon se më 24 dhjetor në Parlament kur deputetët janë nxjerrë jashtë sallës parlamentare nuk ka vepruar sigurimi i shtëpisë ligjvënëse, por pjesëtarë të njësiteve speciale të policisë.

Corner-aside Alsat m

Sulmohet zyra e LGBT-së në Çarshi E Enjte, 24 Tetor 2012

Vetëm disa orë pas përurimit janë demoluar zyrat e Qendrës për përkrahjen e komunitetit LGBTI ose personave me orientim lesbik, homoseksual, biseksual dhe transeksual në Çarshinë e Vjetër të Shkupit. Nga Komiteti i Helsinkit thonë se zyra është...