Corner Raporte

Raport mujor për të drejtat e njeriut në Republikën e Maqedonisë 10 Shkurt 2011

HYRJE

Në kuadër të kompetencave të veta, Komiteti i Helsinkit gjatë muajit të kaluar përpunoi një numër të caktuar të lëndëve ku ishin të detektuara shkelje të të drejtave të njeriut në disa segmente dhe lëmenj.

Në favor të përpunimit të Raportit ndamë disa raste të cilat sipas karakterit të përmbajtjes së vet, meritojnë vështrim dhe analizë të veçantë, në të cilat mos respektimi i atyre të...

Corner Raporte

Raport mujor për të drejtat e njeriut në Republikën e Maqedonisë 10 Dhjetor 2010

1. NGJARJE PUBLIKE DHE SHKELJE TË PARIMEVE DEMOKRATIKE

1.1. Liria e informimit nuk duhet të dërgohet për varje me dhunë! Liria e fjalës nuk është për shitje! – Fushatë për themelimin e ombucmanit për mediet.

1.2. Strategjia kombëtare për zvogëlimin e varfërisë dhe të përjashtimit social 

1.3. Vallë a do të mbrohet gjyqësia nga presionet politike?!

2. RASTE POLICORE DHE GJYQËSORE

2.1. Naum...

Corner Raporte

Raport mujor për të drejtat e njeriut në Republikën e Maqedonisë 10 Nёntor 2010

Shtator – Tetor 2010

I. NGJARJE PUBLIKE DHE SHKELJE TË PARIMEVE DEMOKRATIKE

1.1. Mbyllje e rrethit 

1.2. Ku gabojnë gjykatat e Maqedonisë gjatë përcaktimit të masës paraburgim?

1.3. Implementimi i indikatorëve për matje të diskriminimit në nivel lokal

1.4. Trauma qendër kombëtare urgjente – reforma në shëndetësi ose edhe një aksion i shpejtuar i Qeverisë?          

II....

Corner Raporte

Raport mujor për të drejtat e njeriut në Republikën e Maqedonisë 10 Shtator 2010

1. NGJARJE PUBLIKE DHE SHKELJE E PARIMEVE DEMOKRATIKE

1.1. Demokracia në zmbrapsje

1.2. Kush është më i fuqishëm në shtetin – partia apo sundimi i të drejtës?

1.3. Pengesë për bashkësitë e reja fetare

1.4. Siguria sociale – e drejta e harruar në Maqedoni

1.5. Dënim për mos dëgjueshmëri edhe për ushtarët profesionist

1.6. Gjuha e urrejtjes

2. RASTE POLICORE DHE GJYQËSORE

2.1. Rasti Faik Belani,...

Corner Raporte

Raport mujor për të drejtat e njeriut në Republikën e Maqedonisë 10 Qershor 2010

Maj 2010

1. NGJARJE DHE SHKELJE PUBLIKE TË PARIMEVE DEMOKRATIKE

1.1.  Hap më tej në realizimin e projektit “Shteti policor, policia partiake”

1.2. Policia, punëtorët e firmave të falimentuara dhe liria e bashkimit dhe e shprehjes së protestës

1.3. Shqyrtimi i raportit të dytë periodik të Republikës së Maqedonisë për SHNP nga ana e Komitetit për të drejtat e fëmijës

1.4. Gjenerimi ose lufta...

Corner Raporte

Raport mujor për të drejtat e njeriut në Republikën e Maqedonisë 10 Maj 2010

Prill 2010

1. NGJARJE PUBLIKE DHE SHKELJE TË PARIMEVE DEMOKRATIKE

1.1. Vazhdon diskriminimi i fëmijëve rome

1.2. Vallë a vlejnë në Maqedoni ligjet apo vullneti i pushtetmbajtësve?

1.3. Rasti Brodec: Ku u humb fletëparaqitja e parashtruar penale?

1.4. “Ngrohët”/”ftohët” me lejet për vizitë të burgjeve për Komitetin e Helsinkit 

1.5. Iniciativa për ngritjen e procedurës për vlerësimin e...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-sq Normal___________alb Normal_banner-lgbti Normal_banner-ws-sq Normal_screenshot_2017-10-24_13.29.57
Corner-aside portalb

Denonconi shkeljet zgjedhore te Zyra e Komitetit të Helsinkit E Shtunë, 05 Prill 2013

Zyra e Komitetit të Helsinkit për të drejtat e njeriut në Republikën e Maqedonisë do të punojë edhe sot kur dhe zhvillohet rrethi i dytë i zgjedhjeve lokale, me qëllim që t’iu mundësohet qytetarëve që t’i paraqesin problemet  e mundshme në të...

Corner-aside zhurnal

KH: Kush i fshiu stenogramet e 24 Dhjetorit? E Premte, 07 Shkurt 2013

Komiteti i Helsinkit (KH) ka kërkuar sot llogari nga Kuvendi, për faktin se janë fshirë stenogramet e seancës plenare të ditës 24 dhjetor, 2012. KH ka kërkuar nga Kuvendi fillimin e hetimeve të pavarura për zbardhjen e plotë të rastit, si dhe të...

Corner-aside koha

Idrizova mbyllet për mediat E Shtunë, 25 Janar 2013

“Bëhet fjalë për institucione delikate, brenda të cilave ekziston rreziku permanent për shkeljen e të drejtave të të dënuarve. Duke u nisur nga ky fakt, institucionet kompetente duhet të jenë më transparente, duke mundësuar që sektori civil dhe...

Corner-aside albeu

KH: Në Parlament kanë vepruar forcat speciale E Shtunë, 28 Dhjetor 2012

Komiteti i Helsinkit (KH) pohon se më 24 dhjetor në Parlament kur deputetët janë nxjerrë jashtë sallës parlamentare nuk ka vepruar sigurimi i shtëpisë ligjvënëse, por pjesëtarë të njësiteve speciale të policisë.

Corner-aside Alsat m

Sulmohet zyra e LGBT-së në Çarshi E Enjte, 24 Tetor 2012

Vetëm disa orë pas përurimit janë demoluar zyrat e Qendrës për përkrahjen e komunitetit LGBTI ose personave me orientim lesbik, homoseksual, biseksual dhe transeksual në Çarshinë e Vjetër të Shkupit. Nga Komiteti i Helsinkit thonë se zyra është...