Corner Kumtesa

“Shiko me zemër, prano diversitetin” 23 Qershor 2017

Komiteti i Helsinkit për të Drejtat e Njeriut në RM filloi fushatën “Shiko me zemër, prano diversitetin” përkushtuar personave me nevoja të posaçme dhe mundësive dhe talenteve të tyre. Videoja e punuar sipas skenarit të dy studenteve nga Instituti i Defektologjisë në Fakultetin Filozofik në Shkup, Marija Mihajllovska dhe Angella Nikollovska. Videoja paraqet talentet dhe mundësitë e disa...

Corner Analiza tё posacme

Raporti i veçantë mbi veprat e mundshme penale të identifikuara të kryera gjatë dhunës në Kuvend më 27 prill 2017 05 Maj 2017

Raportin mundeni ta shkarkoni në linkun në dispozicion.

Menjëherë pas zgjedhjes së Kryetarit të Kuvendit të RM-së nga shumica parlamentare, më 27 prill 2017, rreth orës 19, organizatorët dhe pjesëmarrësit në protestën “Për Maqedoni të përbashkët” hynë me dhunë në ndërtesën e Kuvendit. Duket qartë, nga videot e shumta të xhiruar, se nëpunësit e policisë të obliguar për ruajtjen e rendit dhe...

Corner Kumtesa

A mund një derbi të quhet derbi pa gjuhën e urrejtjes? 24 Prill 2017

Futbolli është sporti më popullor dhe më i shikuar në botë.

Të jesh tifoz në sport është e mirë për shëndetin. Kjo gjë është vërtetuar në një studim i cili kohëve të fundit është zhvilluar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, sipas të cilit bërja e tifos nxit fat nëpërmjet të frymës së skuadrës. Të bësh tifo për një skuadër (ose sport) është një ndjenjë e mahnitshme. Të qenit tifoz na ndihmon...

Corner Kumtesa

Urrejtja, rruga që nuk të çon askund! 29 Nёntor 2016

Në mendime, shikimi më ka ngecur në dritare, shoh përballë qytetin e mbytur në smog dhe atmosferën që të jep një ndjenjë të zymtë, gjethet kanë rënë, tek - tuk kalon ndonjë veturë, peisazhi të jep pamjen e ndonjë filmi të frikshëm nga ato ku urrejtja ka marrë te gjithë dhe shpresat për botën kanë mbaruar. Mendja ime bëhet një me peisazhin dhe mendoj për urrejtjen dhe njerëzit, talljet,...

Corner Publikime

Gjykata Kushtetuese në presionin midis interesave politike dhe të drejtave të njeriut 27 Korrik 2016

Gjykata Kushtetuese në presionin midis interesave politike dhe të drejtave të njeriut 

Në pesë vitet e kaluara, sidomos prej vitit 2013 deri më sot, Gjykata Kushtetuese e Republikës së Maqedonisë shënon një numër të zvogëluar të lëndëve të marra dhe të përfunduara, numër të zvogëluar të dispozitave të shfuqizuara dhe të anuluara nga ligjet dhe aktet nënligjore, zvogëlim të numrit të të...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-sq Normal___________alb Normal_banner-lgbti Normal_banner-ws-sq Normal_screenshot_2017-10-24_13.29.57
Corner-aside portalb

Denonconi shkeljet zgjedhore te Zyra e Komitetit të Helsinkit E Shtunë, 05 Prill 2013

Zyra e Komitetit të Helsinkit për të drejtat e njeriut në Republikën e Maqedonisë do të punojë edhe sot kur dhe zhvillohet rrethi i dytë i zgjedhjeve lokale, me qëllim që t’iu mundësohet qytetarëve që t’i paraqesin problemet  e mundshme në të...

Corner-aside zhurnal

KH: Kush i fshiu stenogramet e 24 Dhjetorit? E Premte, 07 Shkurt 2013

Komiteti i Helsinkit (KH) ka kërkuar sot llogari nga Kuvendi, për faktin se janë fshirë stenogramet e seancës plenare të ditës 24 dhjetor, 2012. KH ka kërkuar nga Kuvendi fillimin e hetimeve të pavarura për zbardhjen e plotë të rastit, si dhe të...

Corner-aside koha

Idrizova mbyllet për mediat E Shtunë, 25 Janar 2013

“Bëhet fjalë për institucione delikate, brenda të cilave ekziston rreziku permanent për shkeljen e të drejtave të të dënuarve. Duke u nisur nga ky fakt, institucionet kompetente duhet të jenë më transparente, duke mundësuar që sektori civil dhe...

Corner-aside albeu

KH: Në Parlament kanë vepruar forcat speciale E Shtunë, 28 Dhjetor 2012

Komiteti i Helsinkit (KH) pohon se më 24 dhjetor në Parlament kur deputetët janë nxjerrë jashtë sallës parlamentare nuk ka vepruar sigurimi i shtëpisë ligjvënëse, por pjesëtarë të njësiteve speciale të policisë.

Corner-aside Alsat m

Sulmohet zyra e LGBT-së në Çarshi E Enjte, 24 Tetor 2012

Vetëm disa orë pas përurimit janë demoluar zyrat e Qendrës për përkrahjen e komunitetit LGBTI ose personave me orientim lesbik, homoseksual, biseksual dhe transeksual në Çarshinë e Vjetër të Shkupit. Nga Komiteti i Helsinkit thonë se zyra është...