Corner Reports

Инфографик за состојбата со работничките права на текстилните работнички и работници, јануари - март 2019 17 April 2019

Во периодот од јануари до март 2019 година беа изготвени 11 барања за вонреден инспекциски надзор и беа дадени 52 правни советувања. Ова се дел од податоците содржани во Инфографикот за состојбата со работничките права на текстилните работнички и работници, кој е достапен на следниот линк 

Информаторот е изготвен во рамки на проектот ,,Правно зајакнување на текстилните работнички за самозастапување'', финансиран од Фондацијата Отворено општество - Македонија.

Twitter Facebook
Normal_banner-free-en Normal___________ang Normal_banner-lgbti Normal_banner-ws-en Normal_banner-program-en