Corner Извештаи

Месечен извештај - септември 2013 10 Октомври 2013

Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за септември 2013 година ги опфаќа темите: Зголемен бројот на инциденти и кривични дела сторени од омраза, Иницијатива до Уставниот суд за Законот за прекинување на бременоста, Судски преседан со меѓународниот надзор над условите во притворите, Лицата со оштетен слух бараат да бидат слушнати од државата, Бесплатниот превоз за постари лица во ЈСП е дискриминаторски и Права на ЛГБТИ заедницата. 

Месечниот извештај можете да го преземете на следниов линк 

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo