Corner Извештаи

Месечен извештај - март 2013 29 Април 2013

Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за март 2013 година ги опфаќа темите: Повреда на избирачкото право за време на Локалните избори 2013 година, Насилни протести од етнички карактер, Уставниот суд го одолговлекува донесувањето на одлука за лустрацијата, Дискриминација над Ромите во „Скопје Сити Мол“, Поплака за тортура во притворското одделение на Затворот Скопје и Предлогот на закон за вознемирување на работното место (мобинг). 


                                                         Месечниот извештај можете да го преземете на следниов линк 


Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo