Corner Проекти

Проекти 2016 15 Јануари 2017

Наслов на проектот

Донатор

Времетраење

Буџет

1.  Мрежа 23 +

Европска Унија преку Институт за Европска политика

01/01/2016-

31/12/2017

72.000 EUR

2.  Борба против говор на омраза

National Endowment for Democracy

01/07/2016-

30/04/2017

45.000 USD

3.  ЛГБТИ Инклузија

Sigrid Rausing Trust

01/04/2016-

31/03/2017

30.000 GBP

4.  Поддршка од граѓанското општество во креирање политики за социјална кохезија и диверзитет

Британска Амбасада

01/08/2016-

31/03/2018

179.360 GBP

5.  Пристап до правда во Македонија

ФООМ

01/03/2016-

30/06/2017

12.492,5 EUR

6.  Подобрување и заштита на правата на мигрантите и барателите на азил во РМ

Open Society Foundation

01/04/2016-

31/03/2017

67.885 USD

7.  HELP ON THE ROUTE (refugees)

Европска Унија

01/12/2016-

30/11/2018

169.245 EUR

8.  Поддршка на ЛГБТИ луѓето кои живеат под ризик

USAID

01/10/2016-

31/03/2018

300.000 USD

9.  Злосторства од омраза

ОБСЕ

28/03/2016-

25/12/2016

15.000 ЕУР

10.  Дискриминација

ОБСЕ

01/03/2016-

30/11/2016

13.000 ЕУР

11.  Мониторинг на правата на Ромите

Германска Амбасада

01/02/2016-

30/11/2016

40.000 ЕУР

12.  Мониторинг на работата Уставен суд

USAID

20/01/2015-

20/07/2016

39.523,50 USD

13.  Заеднички напори- кон новите европски стандарди во заштита на жените од родово базирано насилство

Европска Унија

25/03/2015-

30/11/2016

3.000 ЕУР

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo