Corner Проекти

Проекти 2013 15 Декември 2013

Наслов на проектотДонатор
Времетраење
ЕУР
1. Помеѓу имплементација и реалност на Националната тратегија за инклузија на Ромите – Декада на Роми 2005-2015
Германската амбасада и ОСИ Будимпешта

Јун 2013     Фев 2014

38.500
2. Набљудување на судски постапки во областа на основните граѓански и политички права и слободи 
УСАИД и Фондација Отворено општество - Македонија
Сеп 2013
Јун 2014
20.300
3. Подобрување на условите во затворите за реинтеграција на малолетници лишени од слободаМАТРА преку Холандскиот Хелсиншки комитет Јун 2013
Дек 2013
  2.700
4. Набљудување, регистрирање и известување за злосторства сторени од омразаМисија на ОБСЕ во Скопје   Мар Ное
2013                     
  9.000
5. Мрежа за заштита од дискриминација Фондација Отворено општество - Македонија
Апр Дек  
2013
  3.000

6. Со здружени напори - Кон нови евроспки стандарди во заштита на жените од родово базираното насилство (партнерска организација на СОЖМ)

Европска унија (ИПА)Јан 2013
Дек 2014                   

7. Зацврстување на капацитетите на грасрут ЛГБТ движењето во Република Македонија – ЛГБТ Центар за поддршка
Холандска амбасада 
Мар Дек 
2013    
46.300
8. Креирање на документи за стратешко застапувањеИЛГА – Европа
Апр Ное
2013                              
  3.500
9. Радио кампања: Против насилството - поддршка за ЛГБТИ луѓето
Фронт лајн дефендерсОкт 2013
Јан 2014
28.400
10. Давање бесплатна правна помош и мониторирање, анализа и известување за ситуацијата со човековите права на ЛГБТИ луѓето во Република Македонија
Амбасада на САД
Мар Дек
2013
17.300
11. Зголемување на безбедноста и сигурноста на ЛГБТИ Центарот за поддршка
Фронт лајн дефендерсСеп 2013
Фев 2014
  3.300
12. Безбедносна поддршка за ЛГБТИ Центарот за поддршка
Фридом хаусДек 2013
Фев 2014
 6.500

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo