Corner Извештаи

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 30.05.2016– 05.06.2016 година 08 June 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 30.05.2016 – 05.06.2016 година и може да се преземе на следниов линк. 

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови 

Во почетокот на седмицата во...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 23.05.2016– 29.05.2016 година 31 May 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот и Институционално постапување за периодот 23.05.2016 – 29.05.2016 година и може да се преземе на следниов линк

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови

Бројот на бегалци во текот на седмицата минимално се зголеми поради пристигнување на нови...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 16.05.2016– 22.05.2016 година 25 May 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот и Институционално постапување за периодот 16.05.2016 – 22.05.2016 година и може да се преземе на следниов линк

 

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови 

Бројот на бегалци во кампот е непроменлив, како и минатата седмица изнесува околу 100....

Месечен извештај - април 2016 20 May 2016

Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за април 2016 година ги опфаќа темите: Донесена прва пресуда со која се утврдува мобинг во Македонија; Помилување на политичари и нивни соработници од страна на Претседателот; Протести и приведувања; Бегалска криза.

Месечниот извештај може да го преземете на следниов линк.

ДОНЕСЕНА ПРВА ПРЕСУДА СО КОЈА СЕ УТВРДУВА МОБИНГ...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 09.05.2016– 15.05.2016 година 18 May 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот и Институционално постапување за периодот 09.05.2016 – 15.05.2016 година и може да се преземе на следниов линк

Гевгелија

Просторни капацитети и услови

Во текот на оваа седмица, бројот на бегалци во кампот изнесува околу 100. Во шаторот за прием пред...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 02.05.2016– 08.05.2016 година 12 May 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот и Институционално постапување за периодот 02.05.2016 – 08.05.2016 година и може да се преземе на следниов линк

Гевгелија

Просторни капацитети и услови

Во почетокот на седмицата, вкупниот број на бегалци во кампот изнесува 101. Повремено се случува од...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo