Corner Извештаи

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 27.03.2017– 31.03.2017 година 04 April 2017

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 27.03.2017 – 31.03.2017 година и може да се преземе на следниов линк.  

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови

Бројот на бегалци во почетокот на...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 13.03.2017– 26.03.2017 година 29 March 2017

Двонеделен извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 13.03.2017 – 26.03.2017 година и може да се преземе на следниов линк.

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови

Бројот на бегалци во кампот, од 8 на почетокот...

Месечен извештај - февруари 2017 16 March 2017

Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за јануари 2017 година опфаќа теми од областите: Специјално јавно обвинителство, Дискриминација, Дела од омраза и Социјална заштита.

Месечниот извештај може да го преземете на следниов линк

СПЕЦИЈАЛНО ЈАВНО ОБВИНИТЕЛСТВО

  • Обвинителки од СЈО санкционирани поради непочитување на судот

Ова е прв случај во историјата на...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 06.03.2017– 12.03.2017 година 15 March 2017

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 06.03.2017 – 12.03.2017 година и може да се преземе на следниов линк.  

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови

Бројот на бегалци кој на почетокот на...

Прв квартален извештај за работата на АВМУ и АЕК 08 March 2017

Овој прв квартален извештај  се однесува на работата на АВМУ и на АЕК во периодот октомври – декември 2016 година и е подготвен врз основа на „Мониторинг-матрицата за работата на АВМУ и АЕК“,1 креирана во консултација со двете регулаторни тела и објавена во јануари 2017 година. Методологијата за мониторинг ги зема предвид спецификите на двете регулаторни тела и ја следи нивната работа од...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 20.02.2017– 05.03.2017 година 08 March 2017

Двонеделен извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 20.02.2017 – 05.03.2017 година и може да се преземе на следниов линк.

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови

На самиот почеток на седмицата бројот на бегалци...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo