Corner Извештаи

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 01.08.2016– 07.08.2016 година 09 August 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 01.08.2016 – 07.08.2016 година и може да се преземе на следниов линк

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови 

Бројот на бегалци во кампот се движи...

Месечен информатор за дискриминација- јули 2016 08 August 2016

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје го спроведува проектот„Поставување на стандарди за заштита од дискриминација“. Една од активностите во рамките на овој проект е издавање на месечни информатори кои имаат за цел да ја информираат јавноста за бројот и видот на регистрирани случаи на дискриминација во земјата на месечно ниво,...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 25.07.2016– 31.07.2016 година 05 August 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 25.07.2016 – 31.07.2016 година и може да се преземе на следниов линк.

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови 

Бројот на бегалци во кампот во текот на...

Мониторинг бриф за Поглавјето 23 - Правосудство и темелни права и Итни реформски приоритети за месец јуни 2016 година 29 July 2016

Mониторинг брифот за Поглавјето 23 - Правосудство и темелни права и Итни реформски приоритети во рамките на проектот „Мрежа 23+“ за месец јуни може да го преземете на следниот линк.

Месечен извештај - јуни 2016 29 July 2016

Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за јуни 2016 година ги опфаќа темите: Меѓународен ден за поддршка на жртвите од тортура; Хелсиншкиот комитет за човекови права изврши посета на ЈУ Специјален завод – Демир Капија; КЗД утврди дискриминација врз трансродово лице; Говор на омраза кон ЛГБТИ популацијата; Македонија нема прогрес во реализација на...

Месечен информатор за дискриминација- јуни 2016 28 July 2016

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје го спроведува проектот„Поставување на стандарди за заштита од дискриминација“. Една од активностите во рамките на овој проект е издавање на месечни информатори кои имаат за цел да ја информираат јавноста за бројот и видот на регистрирани случаи на дискриминација во земјата на месечно ниво,...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo