Corner Извештаи

Месечен извештај - јануари 2015 23 February 2015

Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за јануари 2015 година ги опфаќа темите: 

Простести на студентскиот и професорскиот пленум, Обвинителството не препознава тортура, Случај Тамара Димовска, Случај Tомислав Кежаровски, Слобода на изразување и говор на омраза.

Месечниот извештај можете да го преземете на следниов линк 


Двомесечен извештај (ноември - декември 2014) 16 January 2015

Двомесечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за периодот ноември - декември 2014 година ги опфаќа темите: Национална мрежа против хомофобија и трансфобија; Студентски и професорски пленум; Граѓаните против законските измени за плаќање придонеси на хонорарите; Говор и дела сторени од омраза; Избегнување одговорност за тортура над дете штитеник; Државата не...

Месечен извештај - октомври 2014 28 November 2014

Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за октомври 2014 година ги опфаќа темите: Шести напад над ЛГБТИ Центарот за поддршка и активисти, Потчинето судство на извршната власт, Уставниот суд без аргументирана дебата за правото на абортус, Ограничена слобода на јавен собир и прекумерно демонстрирање полициска сила, Фекална вода за осудените и притворени лица...

Месечен извештај - септември 2014 17 October 2014

Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за септември 2014 година ги опфаќа темите: Предлог за измена на Уставот на РМ, Специјална војна против граѓанското општество, Говор на омраза, Цензура наместо слобода на изразување, Продолжено ограничување на правото на информирање од страна на Уставниот суд, Иституциите неми за состојбата на измачуваното глувонемо...

Двомесечен извештај (јули - август 2014) 15 September 2014

Двомесечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за периодот јули - август 2013 година ги опфаќа темите: Протести по пресудата за петкратното убиство кај Смилковското езеро, Протест на стечајните работници, Говор на омраза, Злосторства од омраза, Дискриминација врз Ромите на граничните премини и Осудени протестанти по пресудата за убиството кај Смилковското...

Месечен извештај - јуни 2014 година 08 July 2014

Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за јуни 2014 година ги опфаќа темите: Ограничување на слободата на информирање од страна на Уставниот суд; Тортура над глувонемо дете во ЈУ Завод за заштита и рехабилитација Бања Банско; Дискриминација на Роми кои патуваат надвор од државата; Инстутот за семејни студии со дискриминаторска студиска програма; и Напуштање...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo