Corner Извештаи

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 10.10.2016– 16.10.2016 година 19 October 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 10.10.2016 – 16.10.2016 година и може да се преземе на следниов линк.  

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови

Бројот на бегалци во кампот се движи...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 03.10.2016– 09.10.2016 година 14 October 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 03.10.2016 – 09.10.2016 година и може да се преземе на следниов линк

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови

Бројот на бегалци во Транзитниот камп-...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 26.09.2016– 02.10.2016 година 07 October 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 26.09.2016 – 02.10.2016 година и може да се преземе на следниов линк. 

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови

На почеток на седмицата, бројот на бегалци...

Месечен информатор за дискриминација- септември 2016 02 October 2016

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје го спроведува проектот„Поставување на стандарди за заштита од дискриминација“. Една од активностите во рамките на овој проект е издавање на месечни информатори кои имаат за цел да ја информираат јавноста за бројот и видот на регистрирани случаи на дискриминација во земјата на месечно ниво,...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 19.09.2016– 25.09.2016 година 30 September 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 19.09.2016 – 25.09.2016 година и може да се преземе на следниов линк 

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови

Бројот на бегалци во кампот изнесува...

Двомесечен извештај јули-август 2016 30 September 2016

Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за јули и август 2016 година ги опфаќа темите: Надлежните институции потфрлија во превенцијата и справувањето со последиците од поплавата; Се уште нема решение за дислоцираните Роми од населбата под Кале; Судиите се уште не го познаваат Законот за превенција, спречување и заштита од семејно насилство; Избор на судија...
Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo