Corner Извештаи

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 14.11.2016– 20.11.2016 година 23 November 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 14.11.2016 – 20.11.2016 година и може да се преземе на следниов  линк. 

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови

Бројот на бегалци во кампот се движи...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 31.10.2016– 06.11.2016 година 08 November 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 31.10.2016 – 06.11.2016 година и може да се преземе на следниов линк.

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови

Бројот на бегалци во почетокот на седмица...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 24.10.2016– 30.10.2016 година 02 November 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 24.10.2016 – 30.10.2016 година и може да се преземе на следниов линк. 

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови

Бројот на бегалци во кампот, во текот на...

Месечен информатор за дискриминација- октомври 2016 02 November 2016

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје го спроведува проектот„Поставување на стандарди за заштита од дискриминација“. Една од активностите во рамките на овој проект е издавање на месечни информатори кои имаат за цел да ја информираат јавноста за бројот и видот на регистрирани случаи на дискриминација во земјата на месечно ниво,...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 17.10.2016– 23.10.2016 година 01 November 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот, Институционално постапување, состојбата во Прифатните центри и Нерегуларната миграција, за периодот 17.10.2016 – 23.10.2016 година и може да се преземе на следниов линк.

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови

На почетокот на седмицата, бројот на бегалци во...

Месечeн извештај септември-октомври 2016 01 November 2016

Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за ноември-декември 2016 година ги опфаќа темите: Уставниот суд на Република Македонија не работи според Деловник; Законот за бесплатна правна помош е целосно нефункционален; Притисоци во работата на Специјалното јавно обвинителство; Непрофесионален однос на редовните обвинители кон Специјалното јавно обвинителство;...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo