Corner Извештаи

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 08.02.2016– 14.02.2016 година 18 February 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот и Институционално постапување за периодот 08.02.2016 – 14.02.2016 година и може да се преземе на следниов линк.

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови 

Во овој период се регистрирани 12.602 бегалци, што е 15% помалку од минатата недела, кога беа...

Месечен извештај - јануари 2016 16 February 2016

Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за септември 2015 година ги опфаќа темите: Недостаток на непристрасност и независност кај Судскиот совет; Утврдена повреда на право на судење во разумен рок; Селективна правда во случаи на навреда, клевета и говор на омраза; Отстранет говор на омраза од социјалната мрежа Фејсбук; Интензивирање на криумчарењето и делата...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 01.02.2016– 07.02.2016 година 10 February 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот и Институционално постапување за периодот 01.02.2016 – 07.02.2016 година и може да се преземе на следниов линк.

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови 

Во овој период се регистрирани 14.589 бегалци, што е за 19.5% повеќе од минатонеделниот период, кога...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 25.01.2016 – 31.01.2016 година 04 February 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот и Институционално постапување за периодот 25.01.2016 – 31.01.2016 година и може да се преземе на следниов линк 

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови 

Во овој период се регистрирани 12.209 бегалци, што е за 37% повеќе од минатонеделниот...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 18.01.2016 – 24.01.2016 година 27 January 2016

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот и Институционално постапување за периодот 18.01.2016 – 24.01.2016 година и може да се преземе на следниов линк.

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови 

Во овој период се регистрирани 7.698 бегалци, што е за 40% помалку од изминатата недела кога беа...

Месечен извештај - декември 2015 20 January 2016

Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за септември 2015 година ги опфаќа темите: Специјалното јавно обвинителство; Укината одлука за определена парична казна за непочитување на судот; Различни пресуди во различни судови за ист кривично-правен настан; Криумчарење и дела од омраза против бегалци.

Месечниот извештај може да го преземете на следниов линк.

...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo