Corner Организација

Статут

Статутот на Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија може да го преземете на следниот линк.  

Стратегија 2018-2020

СТРАТЕГИЈА НА ХЕЛСИНШКИОТ КОМИТЕТ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА 2018 – 2020 година 

Визија 

Визијата на Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија (Комитетот) е општество во кое сите луѓе ги уживаат и практикуваат нивните основни права и слободи и имаат заштита во случај на нивно прекршување или ограничување.

Мисија 

Мисијата на Комитетот е заштита и...

Собрание

Членови на Собранието на Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија

1. Алберт Муслиу9. Љубомир Д. Фрчковски
17. Петрит Сарачини
2. Богданчо Гогов
10. Никола Наумоски18. Самет Скендери
3. Борјан Јовановски
11. Маргарита Цаца-Николовска
19. Самоил Филиповски
4. Весна Трајановска
12. Мартин Наниќ
20. Сашка Цветковска
5. Гордан Калајџиев
13. Мери Јордановска
21. Сашко Дуковски
6. Дехран...

Управен одбор

Членови на Управниот одбор на Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија

1. Алберт Муслиу4. проф. д-р Гордан Калајџиев7. проф. д-р Мимоза Ристова
2. проф. д-р Беса Арифи5. проф. д-р Љубомир Фрчковски8. Сашко Дукоски
3. Борјан Јовановски6. Маргарита Цаца-Николовска9. проф. д-р Румена Бужаровска

Претседател

Проф. д-р Гордан Калајџиев стапи на функцијата претседател на Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија на 17 септември 2011 година. Покрај ангажманот во Комитетот, тој е и професор на катедрата по кривично право на Правниот факултет „Јустинијан I“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.

CV-то на претстедателот можете да го превземете на следниов линк 

Надзорен одбор

Членови на Надзорниот одбор на Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија

1. Џелал Хоџиќ

2. Искра Гешовска

3. Самоил Филиповски

Канцеларија

ИмеОбразованиеРаботно место
Уранија Пировскадипломиран правник

Извршна директорка
Кочо Андоновскиинтегрирани односи со јавност

Програмски директор
Сања Барлаковскадипломиран правник

Раководителка на канцеларија
Игор Јадровскидипломиран правник (правосуден)Проектен координатор / Правен советник
Славица Анастасовскадипломиран правник (правосуден)Проектна координаторка / Правна советничка
Хајди Штерјова...

Волонтери

Ова е драгоцена можност за младите ентузијасти, идните активисти и бранители на човековите права да се стекнат со практично искуство преку волонтерска работа во Хелсиншкиот комитет.

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија е невладина организација со седиште во Скопје. Работата на комитетот е од областа на:

  • - набљудување и известување за состојбата со човековите права
  • -...
Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo