Corner Судство

Народот против Т.Ф. 03 July 2014

Основен Суд Кочани    

12.06.2014    

Предмет К.бр.35/09      

Предмет на кривично дело : Измама      

Обвинети : Томе и Лена Филипови    

ЈО : Снежана Зафировска        

Судија : Катерина Цоневска ( Претседател на судски совет)      

Основната јавна обвинителка изврши прецизирање на диспозитивот на...

Н.Г. против З.З. 03 July 2014

Известување за судење Груевски – Заев П4 742/14 од 19.06.2014 година, Основен суд Скопје 2 – Скопје

По барање на полномошниците на тужениот за тонско снимање на судењето, судијата одобрува тонско снимање. Од страна на тужителот присутен е полномошник адвокат Никола Додевски, тужителот Никола Груевски не е присутен лично. Од страна на тужениот присутни се тужениот лично и неговите шест...

Народот против Л.В. и др. 03 July 2014

Рочиштето не се одржа поради отсуство на еден од обвинетите,кој бил на боледување.

Претставниците(сведоци од  ЈП „Македонија Пат“) не можеа да бидат сослушани, бидејќи е потребна согласност од сите обвинети.Следното рочиште се закажа за 11.07.2014 во 10 часот.  

Судот ги констатираше присутните.Рочиштето се одложи бидејќи не беа присутни сите обвинети.Наредното рочиште е закажано за...

Р.З. против М.Б. 02 July 2014

Пред започнувањето на рочиштето, полномошникот на тужениот изјави дека не пристапи Нинослав Марина, кој бил известен дека на ова рочиште ќе биде изведен доказ со негово сослушување како странка. 

Судот ги констатираше присутните: тужителот Рубин Земун, неговиот полномошник адвокатот Драган Коровешовски и адвокатката на тужениот  Мирјана Бојкова, нејзината заменичка и претставничката на...

Народот против Н.В. 19 June 2014

Судија: Орце Јанковски  

Судот ги констатираше присутните: ЈО  Ратка Гоговска, оштетениот Бобан Стојановски, неговиот полномошник  адв. Миле Цветковски, обвинетата Наташа Величковска и нејзината бранителка адв. Бисера Митиќ.

Расправата беше јавна.Пред почетокот на главната расправа бранителката на обвинетата поднесе предлог за психолошко и психијатриско вештачење на...

Лазаревска против МВР 17 April 2014

09.04.2014 

РО бр.179/14 

Основен Суд Скопје 2 

Пред почетокот на судењето, полномошникот на тужителката, адв. Златка Величковска влезе во судницата и разговараше со судијата Хилда Мешковска. По излегувањето од судницата, а пред почетокот на судењето постојано ја убедуваше тужителката дека таа не ѝ ги разбира поднесоците и тоа што таа го пишува во нив. И покрај тоа што претходниот...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo