Corner Судство

Народот против Л.В. и др. 03 July 2014

Рочиштето не се одржа поради отсуство на еден од обвинетите,кој бил на боледување.

Претставниците(сведоци од  ЈП „Македонија Пат“) не можеа да бидат сослушани, бидејќи е потребна согласност од сите обвинети.Следното рочиште се закажа за 11.07.2014 во 10 часот.  

Судот ги констатираше присутните.Рочиштето се одложи бидејќи не беа присутни сите обвинети.Наредното рочиште е закажано за...

Р.З. против М.Б. 02 July 2014

Пред започнувањето на рочиштето, полномошникот на тужениот изјави дека не пристапи Нинослав Марина, кој бил известен дека на ова рочиште ќе биде изведен доказ со негово сослушување како странка. 

Судот ги констатираше присутните: тужителот Рубин Земун, неговиот полномошник адвокатот Драган Коровешовски и адвокатката на тужениот  Мирјана Бојкова, нејзината заменичка и претставничката на...

Народот против Н.В. 19 June 2014

Судија: Орце Јанковски  

Судот ги констатираше присутните: ЈО  Ратка Гоговска, оштетениот Бобан Стојановски, неговиот полномошник  адв. Миле Цветковски, обвинетата Наташа Величковска и нејзината бранителка адв. Бисера Митиќ.

Расправата беше јавна.Пред почетокот на главната расправа бранителката на обвинетата поднесе предлог за психолошко и психијатриско вештачење на...

Лазаревска против МВР 17 April 2014

09.04.2014 

РО бр.179/14 

Основен Суд Скопје 2 

Пред почетокот на судењето, полномошникот на тужителката, адв. Златка Величковска влезе во судницата и разговараше со судијата Хилда Мешковска. По излегувањето од судницата, а пред почетокот на судењето постојано ја убедуваше тужителката дека таа не ѝ ги разбира поднесоците и тоа што таа го пишува во нив. И покрај тоа што претходниот...

Хелсиншки комитет и други против Г. Митановски 18 February 2014

Хелсиншки комитет, Кочо Андоновски и Марко Ковачевски против Горан Митаноски

Основен суд Скопје 1 Скопје, судница 5

Број на предмет К.бр. 1644/13

Судија: Лидија Петровска

Оштетени: Хелсиншки комитет за човекови права на Република Македонија, Кочо Андоновски и Марко Ковачевски      

Полномошничка на оштетените:

Наташа Бошкова, адвокатка од Скопје

Обвинет:

Горан Митаноски 

Набљудувани...

Адеми и други против Општина Гостивар и градоначалникот на Општина Гостивар 13 February 2014

Основен суд Гостивар, судница 5

Број на предмет: РО бр. 121/13

Судија: Претседател на советот Јетмир Хамзаи 

Тужители: Арбен Адеми и други 

Полномошник на тужителите:

Седат Зуљбеари

Тужен:

Општина Гостивар и Градоначалникот на општината Невзат Бејта

Полномошник на тужениот: Бенјамин Селими  

Набљудувани рочишта: 

29.11.2013

Судењето започна во 13:35 часот. На подготвителното рочиште...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo