Corner Судство

29-та Седница на Уставниот суд на РМ 09 December 2015

На 09.12.2015 година, со почеток од 09:10 часот, се одржа 29-та седница на Уставниот суд, на која присуствуваа претставници на Хелсиншкиот комитет во рамки на проектот „Надгледување на работата на Уставниот суд и процена на неговиот капацитет да постапува по уставни жалби“. За време на седницата, Уставниот суд не расправаше вополн состав од 9 судии. Отсутни беа судијата Стојаноски и судијата ...

Јавна расправа на Уставниот суд 26 November 2015

На 26.11.2015 година, со почеток од 11:20 часот, се одржа јавна седница на Уставниот суд, на која присуствуваа претставници на Хелсиншкиот комитет во рамки на проектот „Надгледување на работата на Уставниот суд и процена на неговиот капацитет да постапува по уставни жалби“. За време на седницата, Уставниот суд расправаше во полн состав, а на седницата во својство на јавност присутни беа...

27-ма Седница на Уставниот суд на РМ 18 November 2015

На 18.11.2015 година, со почеток од 9:05 часот, се одржа дваесетиседмата седница на Уставниот суд, на која присуствуваа претставници на Хелсиншкиот комитет во рамки на проектот „Надгледување на работата на Уставниот суд и процена на неговиот капацитет да постапува по уставни жалби“. За време на седницата, Уставниот суд расправаше во полн состав, а на седницата во својство на јавност присутни...

26-та Седница на Уставниот суд на РМ 04 November 2015

На 04.11.2015 година, со почеток од 9:15 часот, се одржа дваесет и шестата седница на Уставниот суд, на која присуствуваа претставници на Хелсиншкиот комитет во рамки на проектот „Надгледување на работата на Уставниот суд и процена на неговиот капацитет да постапува по уставни жалби“. За време на седницата, Уставниот суд расправаше во полн состав. За време на седница присутни беа новинари...

25-та Седница на Уставниот суд на РМ 21 October 2015

На 21.10.2015 година, со почеток во 09:11 часот, се одржа дваесет и петтата седница на Уставниот суд, на која присуствуваа претставници на Хелсиншкиот комитет во рамки на проектот „Надгледување на работата на Уставниот суд и процена на неговиот капацитет да постапува по уставни жалби“. За време на седницата, Уставниот суд расправаше во полн состав. 

Уставниот суд расправаше по следниов:

...

24-та Седница на Уставниот суд на РМ 14 October 2015

На 14.10.2015 година, со почеток од 12 часот, се одржа дваесет и четвртата седница на Уставниот суд, на која присуствуваа претставници на Хелсиншкиот комитет во рамки на проектот „Надгледување на работата на Уставниот суд и процена на неговиот капацитет да постапува по уставни жалби“. За време на седницата, Уставниот суд расправаше во полн состав. 

Уставниот суд расправаше по следниов:

...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo