Corner Судство

5-та Седница на Уставниот суд на РМ 02 March 2016

На 02.03.2016 година, со почеток од 9:05 часот, се одржа 5-та седница на Уставниот суд, на која присуствуваа претставници на Хелсиншкиот комитет во рамки на проектот „Надгледување на работата на Уставниот суд и процена на неговиот капацитет да постапува по уставни жалби“. За време на седницата, Уставниот суд расправаше во полн состав, а во својство на јавност присутни беа претставници на...

4-та Седница на Уставниот суд на РМ 24 February 2016

На 24.02.2016 година, со почеток од 09:00 часот, се одржа 4-та седница на Уставниот суд, на која присуствуваа претставници на Хелсиншкиот комитет во рамки на проектот „Надгледување на работата на Уставниот суд и процена на неговиот капацитет да постапува по уставни жалби“. За време на седницата, Уставниот суд расправаше вополн состав од 9 судии. Во судската сала присутни беа десетина новинари,...

3-та Седница на Уставниот суд на РМ 18 February 2016

На 18.02.2016 година, со почеток од 09:10 часот, се одржа 3-та седница на Уставниот суд, на која присуствуваа претставници на Хелсиншкиот комитет во рамки на проектот „Надгледување на работата на Уставниот суд и процена на неговиот капацитет да постапува по уставни жалби“. За време на седницата, Уставниот суд расправаше вополн состав од 9 судии.

Уставниот суд расправаше по следниов:

Дневен...

1-ва Седница на Уставниот суд на РМ 03 February 2016

На 03.02.2016 година, со почеток од 9:05 часот, се одржа 1-та седница на Уставниот суд, на која присуствуваа претставници на Хелсиншкиот комитет во рамки на проектот „Надгледување на работата на Уставниот суд и процена на неговиот капацитет да постапува по уставни жалби“. За време на седницата, Уставниот суд расправаше восостав од 8 судии, а отустна беше судијката Валентина Маркудова. Во...

31-ва Седница на Уставниот суд на РМ 23 December 2015

На 23.12.2015 година, со почеток од 09.00 часот, се одржа 31-та седница на Уставниот суд, на која присуствуваа претставници на Хелсиншкиот комитет во рамки на проектот „Надгледување на работата на Уставниот суд и процена на неговиот капацитет да постапува по уставни жалби“. За време на седницата, Уставниот суд расправаше во полн состав.

Уставниот суд расправаше по следниов:

Дневен ред

I....

30-та Седница на Уставниот суд на РМ 16 December 2015

На 16.12.2015 година, со почеток од 09:10 часот, се одржа 30-та седница на Уставниот суд, на која присуствуваа претставници на Хелсиншкиот комитет во рамки на проектот „Надгледување на работата на Уставниот суд и процена на неговиот капацитет да постапува по уставни жалби“. За време на седницата, Уставниот суд расправаше вополн состав од 9 судии.

Уставниот суд расправаше по следниов:

Дневен...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo