Corner Kumtesa

“Shiko me zemër, prano diversitetin” 23 June 2017

Komiteti i Helsinkit për të Drejtat e Njeriut në RM filloi fushatën “Shiko me zemër, prano diversitetin” përkushtuar personave me nevoja të posaçme dhe mundësive dhe talenteve të tyre. Videoja e punuar sipas skenarit të dy studenteve nga Instituti i Defektologjisë në Fakultetin Filozofik në Shkup, Marija Mihajllovska dhe Angella Nikollovska. Videoja paraqet talentet dhe mundësitë e disa...

A mund një derbi të quhet derbi pa gjuhën e urrejtjes? 24 April 2017

Futbolli është sporti më popullor dhe më i shikuar në botë.

Të jesh tifoz në sport është e mirë për shëndetin. Kjo gjë është vërtetuar në një studim i cili kohëve të fundit është zhvilluar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, sipas të cilit bërja e tifos nxit fat nëpërmjet të frymës së skuadrës. Të bësh tifo për një skuadër (ose sport) është një ndjenjë e mahnitshme. Të qenit tifoz na ndihmon...

Urrejtja, rruga që nuk të çon askund! 29 November 2016

Në mendime, shikimi më ka ngecur në dritare, shoh përballë qytetin e mbytur në smog dhe atmosferën që të jep një ndjenjë të zymtë, gjethet kanë rënë, tek - tuk kalon ndonjë veturë, peisazhi të jep pamjen e ndonjë filmi të frikshëm nga ato ku urrejtja ka marrë te gjithë dhe shpresat për botën kanë mbaruar. Mendja ime bëhet një me peisazhin dhe mendoj për urrejtjen dhe njerëzit, talljet,...

Shpallje për vend të lirë pune për Këshilltar/e Juridik/e 14 September 2015

Komiteti i Helsinkit për të Drejtat e Njeriut i Republikës së Maqedonisë ka nevojë për një Këshilltar/e juridik/e – asistent/e projekti. Pritet që kandidati/kandidatja i/e përzgjedhur të kryejë punë juridike si asistent/e në Njësinë Juridike të Komitetit. Veprimtaria e Komitetit përfshin lëmet në vijim: vëzhgimi dhe raportimi mbi gjendjen me të drejtat e njeriut, vëzhgimi i procedurave...

Thirrje për aplikime – Shkolla për të drejtat e njeriut, për të rrinjë nga 16-19 vjeç 27 October 2014

Thirrje publike për pjesëmarrje në Shkollën për të drejtat e njeriut për të rrinjë

Komiteti i Helsinkit për të Drejtat e Njerit në Republikën e Maqedoniës (KHM) do të organizojë Shkollën e 35-të për të drejtat e njeriut për të rinjët nga 15 deri më 21 nëntor, në hotelin Romantik në Veles. Kjo shkollë përkrahet nga ana e Ambasadës së Republikës Federale të Gjermanisë në Shkup dhe ka për qëllim...

THIRRJE PËR PJESËMARRJE TË ORGANIZATAVE TE SHOQERISE CIVILE 01 August 2014

Instituti për Politikë Evropiane (EPI) - Shkup per nevojat e proektit "Rrjeti 23", në partneritet me Komitetin e Helsinkit për të drejtat e njeriut në Republikën e Maqedonisë (HKM) dhe Qendra për Menaxhim te Ndryshimeve (CUP), te finansuar nga Bashkimi Evropian shpall thirrje për dhënien e granteve për organizatat e shoqërisë civile. Grantet kane te bejne  me monitorimin dhe vlerësimin e...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-sq Normal___________alb Normal_banner-lgbti Normal_banner-ws-sq Normal_banner-program-sq