Corner Соопштенија

Повик за брза реакција од надлежните институции по повод вчерашниот инцидент 24 February 2014

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија најстрого го осудува вчерашниот инцидент кој според информациите од медиумите се случил во близина на огранокот на СДСМ во Карпош додека се одржувал состанок на подмладокот на оваа партија. Од информациите произлегува дека била поставена експлозивна направа која што експлодирала при што биле доведени во сериозна опасност повеќе од 30...

Комерцијална банка го промени нееднаквиот третман кон слепите лица 14 February 2014

Мрежата  за заштита  од дискриминација*,  заедно со Националниот  сојуз на слепите на Република Македонија  и Националниот  сојуз на цивилни  инвалиди  од војната  на Македонија, поднесе претставка до Комисијата за заштита од дискриминација. Претставката беше  поднесена  против сите банки во Република  Македонија  со цел...

Универзален периодичен преглед на ОН за човековите права во Македонија 30 January 2014

Денес, од 14:30 до 18:00 часот, Советот за човекови права при ООН ќе одржи седница во Женева на која ќе расправа за состојбата со човековите права во Република Македонија. Седницата ќе се емитува во живо на: http://webtv.un.org.  Расправата ќе се одвива во рамките на новиот механизам наречен „Универзален периодичен преглед“ преку кој се испитува почитувањето на човековите права во сите 193...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo