Corner Соопштенија

​Одржана обука за ефективна комуникација на адвокатите со јавноста и медиумите 09 October 2018

Хелсиншкиот Комитет во рамките на проектот: „Унапредување на известувањето за стандардите на владеење на правото во Србија, Македонија, Албанија, Косово и Босна и Херцеговина“ поддржан од YUCOM и ABA Rule of Law Initiative, на 3 октомври 2018 година во Hotel City Park во Скопје, спроведе еднодневна обука на тема: “Градење на капацитетите на АКРМ и адвокатите за ефективна комуникација со...

Во Скопје се одржува најголемата регионална ЛГБТИ конференција 04 October 2018

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија е коорганизатор на најголемата ЛГБТИ конференција во Западен Балкан, заедно со Коалиција Маргини, ЛГБТИ Центарот за поддршка, ХЕРА и Субверзивен фронт. Годишната конференција на ЕРА, асоцијација која вклучува 58 ЛГБТИ организации од 9 земји во регионот на Западен Балкан и Турција, се одржува од 3 до 6 октомври во Скопје, под мотото...

​Повик за работилница за правно описменување на граѓани 02 October 2018

Хелсиншкиот комитет за човекови права организира двочасовна работилница за правно описменување на граѓани на тема: ,,Постапка пред Нотар, Извршител, Суд’’. Работилницата ќе се одржи на 9 октомври (вторник), во ГЕМ клубот во Скопје, од 17 до 19 часот. 

Пријавете се за учество на работилницата на телефонскиот број 072 278 436 или на електронската адреса: slavica.anastasovska@mhc.org.mk....

​Отворена канцеларија: Пријави повреда на избирачко право! 28 September 2018

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија ги известува граѓаните дека во недела, 30 септември 2018 година, канцеларијата на Комитетот ќе биде отворена во текот на целиот ден, со цел да им овозможи на граѓаните да пријават повреда на избирачкото право за време на референдумското изјаснување.

Комитетот ги охрабрува сите граѓани кои сметаат дека нивното избирачко право е...

Повик за еднодневна обука: ,,Градење на капацитетите на АКРМ и адвокатите за ефективна комуникација со јавноста и медиумите'' 27 September 2018

Хелсиншкиот Комитет во рамките на проектот:„Унапредување на известувањето за стандардите на владеење на правото во Србија, Македонија, Албанија, Косово и Босна и Херцеговина“поддржан од YUCOM и ABA Rule of Law Initiative, ќе спроведееднодневна обукана тема: “Градење на капацитетите на АКРМ и адвокатите за ефективна комуникација со јавноста и медиумите„.

Оваа обука е наменета за лица кои работат...

Повик за подготовка на анализа за утврдување на минималните стандарди за работа 14 September 2018

Повик број 05-969

Општи информации

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија во рамките на проектот „Зголемување на продуктивноста преку подобрување на законската рамка за работните односи во Македонија“ објавува повик за изработка на анализа за утврдување на минималните стандарди за работа во областа на работничките права. Анализата ќе биде заснована на законската...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo