Corner Соопштенија

Реакција на дадени препораки на Министерството за здравство за заштита од студено време и студени бранови 13 January 2017

Хелсиншкиот комитет испрати допис до Министерството за здравство – Комисија за превенција на штетни ефекти од студено време и студени бранови со кој остро реагира на соопштението објавено на 9 Јануари во кое Комисијата дава препораки за превентивно делување поради екстремно ниските температури кои ја зафатија целата држава. Во своето соопштение Комисијата препорача во понеделник и вторник (9 и...

Оглас за вработување 11 January 2017

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија и ЛГБТИ Центарот за поддршка објавуваат оглас за вработување за финансиски/а асистентк/а.

Опис и работни задачи:

•Ја води благајната на Здружението; 

•Изготвува финансиски извештаи;

•Ги подготвува плаќањата;

•Ја организира финансиската документација;

•Комуницира со банките, сметководството, снабдувачите и останатите соработници;

•...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo