Corner Press release

Светски ден на бегалците: Бројот на мигранти секоја година поголем за по неколку милиони 20 June 2018

Воено-политичките конфликти и прогоните во родните земји се главните причини поради кои луѓето во изминатите неколку години се решаваат да ги напуштат своите домови и да избегаат во други земји. Податоците на меѓународните организации покажуваат дека изминативе пет години бројот на бегалци во светот постојано расте и од година в година бележи нов рекорд. Според извештајот на Високиот комесаријат за бегалци на ОН (УНХЦР), во 2017 биле регистрирани вкупно 68,5 милиони бегалци, што е за три милиони повеќе отколку во 2016 година. Соопштението можете да го преземете на следниов линк.

Twitter Facebook
Normal_banner-free-en Normal___________ang Normal_banner-lgbti Normal_banner-ws-en Normal_banner-program-en