Corner Press release

Настан: Пандорина кутија или клуч за добро владеење? 05 June 2018

Каква е состојбата со човековите права во Република Македонија? Што треба да се направи за таа да се подобри? 

На оваа тема, во делот за темелни права, говореше извршната директорка на Хелсиншкиот комитет за човекови права, Уранија Пировска на завршната конференција „Поглавје 23: Пандорина кутија или клуч за добро владеење?“, во рамките на проектот „Мрежа 23+“ во кој имплементирачки партнери се Хелсиншкиот комитет и Институтот за европска политика (ЕПИ), а е поддржан од Европската Унија и Амбасадата на Кралството Норвешка во Белград. 

Настанот се одржа на 05ти јуни, 2018 година, а во воведните зборови се обрати и Претседателот на Хелсиншкиот комитет, проф. Гордан Калајџиев, кој се осврна на основните проблеми во правосудството и идните чекори на кои треба да се посвети значително внимание. 

 

Twitter Facebook
Normal_banner-free-en Normal___________ang Normal_banner-lgbti Normal_banner-ws-en Normal_banner-program-en