Corner Соопштенија

Инфографик за состојбата на Pомите во Македонија 10 Април 2018

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија со поддршка на Амбасадата на Обединетото Кралство го спроведува проектот „Поддршка од граѓанското општество кон политиките за социјална кохезија и диверзитет“. Една од активностите во рамките на овој проект е издавање на инфографици. Објавениот инфографик има за цел да ја информира јавноста за состојбата на ромите во Македонија.

Инфографикот е слободен за преземање и споделување на следниот линк

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo