Corner Press release

Инфографик за состојбата на Pомите во Македонија 10 April 2018

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија со поддршка на Амбасадата на Обединетото Кралство го спроведува проектот „Поддршка од граѓанското општество кон политиките за социјална кохезија и диверзитет“. Една од активностите во рамките на овој проект е издавање на инфографици. Објавениот инфографик има за цел да ја информира јавноста за состојбата на ромите во Македонија.

Инфографикот е слободен за преземање и споделување на следниот линк

Twitter Facebook
Normal_banner-free-en Normal___________ang Normal_banner-lgbti Normal_banner-ws-en Normal_banner-program-en