Corner Соопштенија

„Сега повеќе не сме сами!“ 16 Март 2018

Во рамките на институционалниот грант Цивика Мобилитас, Хелсиншкиот комитет подготви видео приказна за Сигурната куќа и корисник на услугите и заштитата што таа ја нуди. 

Сигурната куќа е основана во 2017 година и обезбедува привремено домување за ЛГБТИ лица во безбедно живеалиште. Доколку сте ЛГБТИ лице кое се соочува со насилство или бездомништво обратете се на бесплатната линија за помош 0800 66 66 6. Сигурната куќа работи постојано, 24 часа на ден. 


Содржината на ова видео е единствена одговорност на Хелсиншкиот комитет за човекови права и во ниту еден случај не ги изразува ставовите на Цивика Мобилитас, Швајцарската агенција за развој и соработка или имплементирачките партнери. 

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo