Corner Kumtesa

Нехуман третман кон дете од ромската етничка заедница од страна на медицински лица 08 Shkurt 2018

Во видеото е прикажан случај на нехуман третман кон дете од ромската етничка заедница од страна на медицински лица во јавна здравствена установа. Поради скршеница на раката, малолетното дете заедно со неговата мајка побарале лекарска помош, но, наместо помош од медицинските лица добило „шлаканици”! Наводно, детето не ги слушало медицинските лица додека се обидувале да му ја наместат скршената рака без анестезија.

Погледнето го целото видео на следниот линк 

______________________________________________________________________________________________________________

Содржината на ова видео е единствена одговорност на Хелсиншкиот комитет за човекови права и во ниту еден случај не ги изразува ставовите на Цивика Мобилитас, Швајцарската агенција за развој и соработка или имплементирачките партнери. 

Twitter Facebook
Normal_banner-free-sq Normal___________alb Normal_banner-lgbti Normal_banner-ws-sq Normal_screenshot_2017-10-24_13.29.57