Corner Соопштенија

„Секое дете заслужува правда!“ 08 Февруари 2018

Во видеото е прикажан случај на нехуман третман кон дете од ромската етничка заедница од страна на медицински лица во јавна здравствена установа. Поради скршеница на раката, малолетното дете заедно со неговата мајка побарале лекарска помош, но, наместо помош од медицинските лица добило „шлаканици”! Наводно, детето не ги слушало медицинските лица додека се обидувале да му ја наместат скршената рака без анестезија.

Видеото е подготвено со поддршка на институционален грант во рамките на програмата Цивика Мобилитас. 


Содржината на ова видео е единствена одговорност на Хелсиншкиот комитет за човекови права и во ниту еден случај не ги изразува ставовите на Цивика Мобилитас, Швајцарската агенција за развој и соработка или имплементирачките партнери. 

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo