Corner Kumtesa

Инфографик за состојбата со работничките права во текстилната индустрија 28 Dhjetor 2017

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија во соработка со Фондацијата Отворено општество - Македонија го спроведува проектот „Правно зајакнување на текстилните работнички за самозастапување“. Една од активностите во рамките на овој проект е издавање на инфографици кои имаат за цел да ја информираат јавноста за состојбата со работничките права во текстилната индустрија, пријавени случаи на прекршувања, поведени постапки пред надлежен инспекторат и суд и утврдени прекршувања. Петтиот  инфографик е за целиот проектен период, односно за периодот март-декември 2017 година. Инфографикот можете да го преземете на следниов линк. 

Twitter Facebook
Normal_banner-free-sq Normal___________alb Normal_banner-lgbti Normal_banner-ws-sq Normal_screenshot_2017-10-24_13.29.57