Corner Соопштенија

Истражување на јавното мислење - Правосудство, човекови права и борба против корупција 24 Април 2017

Хелсиншкиот комитет за човекови права и Институтот за европска политика во рамки на проектот „Мрежа 23+“ одржаа прес-конференција на која беа презентирани наодите од истражувањето на јавното мислење од Поглавјето 23 на ЕУ- Правосудство, основни човекови права и борба против корупција.

Истражувањето дава одговор за познавањето на уставно загарантираните права и механизмите за нивна заштита и степенот на доверба на граѓаните во правосудниот систем и се осврнува на ставот на граѓаните за реформите и подготвеноста на правосудниот систем за пристапување на Република Македонија кон Европската Унија, како и очекувања од можното пристапување.

Истражувањето може да го преземете од следниот линк.

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo