Corner Соопштенија

Продолжен рок за повикот за подготовка на видео-игри 14 Ноември 2016

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија го продолжува рокот на јавниот повик за подготовка на 2 (две) видео игри за недискриминација за млади на возраст од 10 до 15 години со цел подигање на свеста кај младите за проблемите на лицата со попреченост и за подигање на свеста за етничките различности и толеранцијата за дополнителни четири дена. Повикот е во рамките на проектот “Поддршка на граѓанското општество во креирање политики за социјална кохезија и различности”, објавен на веб страната на Хелсиншкиот комитет за човекови права на 04 ноември 2016 . Ве молиме документите за пријавување да ги доставите на е-маил адресата helkom@mhc.org.mk најдоцна до 17 ноември 2016 година. 

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo