Corner Соопштенија

Кампања против говорот на омраза 13 Ноември 2016

Што е говор на омраза? Од каде потекнува и кого засега? Кој е жртва, а кој е сторител? Како да го искорениме? Кој е одговорен, а кој треба да одговара? Дваесет истакнати и прекрасни индивидуи, сите посебни на свој начин, дадоа одговори на овие и други прашања. Тие ја споделија својата порака против говорот на омраза, под заедничкото мото дека омразата е слабост. Заземете ваш став, бидејќи молчењето не ги искоренува разорните појави во општеството. Ви ја претставуваме кампањата против говор на омраза, наменета да не освести сите нас и да поттикне во активна борба! 


 

 

 

 

 

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo