Corner Соопштенија

Јавна дебата по Нацрт Амандманите на Уставот на Република Македонија 16 Септември 2014

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија, Фондацијата Отворено општество – Македонија, Коалицијата Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници, ЛГБТИ Центарот за поддршка и Македонскиот центар за европско образование ве канат на јавна расправа по Нацрт-амандманите на Уставот на РМ. Јавната расправа ќе се одржи на 17-ти септември (среда) со почеток во 10 часот, во ГЕМ клубот, во Стара чаршија. Настанот ќе биде пренесуван и во живо на www.vozivo.mk.

Документот кој ги содржи општите согледувања во врска со пет од седумте Нацрт Амандмани е достапен на следниов линк 

Агендата за јавната дебата е достапна на следниов линк 

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo