Corner Соопштенија

Повик за формирање на правно-политички тим 12 Март 2014

Хелсиншкиот комитет во рамките на проектот „Мапирање, анализирање и превземање мерки против говор на омраза во Република Македонија“ поддржан од Национален фонд за демократија (National Endowment for Democracy - NED) од Соединетите Американски Држави, отвора повик за формирање на правно-политички тим за следење на говорот на омраза за претседателските и предвремените парламентарни избори во Република Македонија.

За таа цел Комитетот има потреба од  двајца правни и четворица политички аналитичари кои ќе бидат ангажирани исклучиво за следење на престојните избори.

За критериумите и постапката за избор на аналитичари кликнете тука.  

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo