Corner Соопштенија

Оглас за практикант/ка 12 Април 2013

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија има потреба од практикант/ка. Агажираниот практикант/ка ќе обавува практикантска работа како асистент во правната служба на Комитетот. Работата на Комитетот е од областа на: набљудување и известување за состојбата со човековите права, набљудување на судски постапки, бесплатна правна помош, работа на случаи, превземање правни иницијативи, правни анализи, истражувања, тренинзи, семинари и конференции.

 

Кандидатот треба да ги исполнува следниве услови: 

-  дипломиран правник

-  познавања од областа на правосудсвото

-  познавање на англиски јазик

-  познавање на работа со компјутер

Како предност ќе се смета:

-  искуство како приправник во суд или кај адвокат

-  искуство стекнато во невладина организација

Заинтересираните кандидати треба да се испратат кратка биографија (CV) на helkom@mhc.org.mk до 19 април 2013 година. По завршување на огласот, Хелсиншкиот комитет ќе стапи во контакт со потесно селектираните кандидати кои ќе бидат повикани на интервју.

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo